Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Jonathan Rea κέρδισε άνετα τον 1ο αγώνα WSBK στο Portimao

  • από

O Rea συμπλήρωσε 10 νίκες στο Portimao, ενώ η Kawasaki έκανε την 150η  νίκη της.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Toprak Razgatlioglu με το Yamaha YZF R1, σε έναν μοναχικό αγώνα, αφού δεν τον πλησίασε κάνεις για να απειλήσει την θέση του!

Το βάθρο έκλεισε στην 3η θέση το δεύτερο Yamaha με τον Michael VAN DER MARK , που έδωσε φοβερή μάχη και επανερχόμενος από τις πίσω θέσεις που έπεσε μετα από ένα λάθος που έκανε!

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Alex LOWES με το 2ο Kawasaki ZX-10RR, όπου και αυτός ήταν για αρκετούς γύρους μέσα στην μάχη 5-6 οδηγών που πάλευαν για μια θέση στο βάθρο!

Στην 5η θέση τερμάτισε το πρώτο Ducati με τον εκπληκτικό Michael Ruben RINALDI πάνω σε ένα ιδιωτικό Ducati Panigale V4 R ,κάνοντας και τους ταχύτερους γύρους με Ducati!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Γάλλος Loris BAZ με το Yamaha YZF R1, μια θέση που κέρδισε από τον Redding, δυο γύρους πριν το τέλος!

Στην 7η θέση τερμάτισε ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Scott REDDING και παρόλο που έφτασε μέχρι την 3η θέση για μερικούς γύρους δεν κατάφερε να αποκρούσει τις επιθέσεις των υπολοίπων οδηγών και έτσι αρκέστηκε στην 7η θέση, μπροστά από το πρώτο BMW S1000 RR με τον Tom SYKES και το πρώτο  Honda CBR1000RR-R με τον Alvaro BAUTISTA!

Το κορυφαία δεκάδα έκλεισε ο Eugene LAVERTY με το 2ο BMW S1000 RR      , μπροστά από το 2ο εργοστασιακό Ducati Panigale V4 R του Chaz DAVIES και το 2ο Honda CBR1000RR-R με τον Leon HASLAM.

Την 15αδα που παίρνει βαθμούς έκλεισαν οι Xavi FORES,  Garrett GERLOFF και Federico CARICASULO.

O Rea πανηγύρισε μπροστά στους 250 θεατές που επέτρεψε η Πορτογαλική κυβέρνηση και έτσι έχουμε το πρώτο αγώνα με θεατές, έστω και ελάχιστους!