Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Jonathan Rea παίρνει επιβλητική νίκη στο Superpole Race στο Portimao

  • από

Ο Τούρκος αναβάτης πέρασε αρχικά τον Ρέα στη Στροφή 1, αλλά ανοίχτηκε πολύ, επιτρέποντας στον Ρέα να περάσει και πάλι στη στροφή 2. Ο Ρέα θα έχτισε ένα κενό στον Razgatlioglu, επεκτείνοντας το προβάδισμά του σε κάθε γύρο του αγώνα των 10 γύρων. Ο Razgatlioglu τερμάτισε τον αγώνα στη δεύτερη θέση με τον Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha) να εξασφαλίζει το βάθρο του WorldSBK από το 2014.

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) τερμάτισε 4ος και θα ξεκινήσει τον 2ο αγώνα από τη δεύτερη σειρά, μπροστά από τον Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) και τον Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team)

Ο Michael van der Mark (PATA YAMAHA WorldSBK) εξασφάλισε την τρίτη σειρά με την έβδομη θέση στον αγώνα Superpole Race, τερματίζοντας περισσότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα μπροστά από τους Michael Ruben Rinaldi (Team GOELEVEN) και Leon Haslam (Team HRC) που αγωνίστηκαν σκληρά για την όγδοη θέση στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Υπήρξε ένα συμβάν μεταξύ του Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) και του Eugene Laverty (BMW Motorrad WorldSBK Team) στον 2ο γύρο στην φουρκέτα της 5, με τους δύο αναβάτες να πέφτουν, αλλά ήταν σε θέση να συνεχίσουν. Ο Davies αποσύρθηκε από τον αγώνα μερικούς γύρους αργότερα.